Всього науковців
344
Всього праць
6024
Завантажень
5
Зап. на цитування
1383715
Якщо обрати позначку "профайли", то по обраному підрозділу буде відображено усіх фахівців
Якщо у "Напрямок" обрати розділ, то буде відображено усі праці відповідно розділу
Якщо у "Напрямок" обрати спеціальність, то буде відображено фахівців спеціальності
344
Всього праць
6024
Завантажень
5
Зап. на цитування
1383715
Якщо обрати позначку "профайли", то по обраному підрозділу буде відображено усіх фахівців
Якщо у "Напрямок" обрати розділ, то буде відображено усі праці відповідно розділу
Якщо у "Напрямок" обрати спеціальність, то буде відображено фахівців спеціальності
Каталог праць
Результат пошуку
Головенько Віта Віталіївна |
|
Науковий ступінь: немає Звання: немає Сфера діяльності: лексична семантика, комунікативна лінгвістика, прагматика |
|
Факультет: | Факультет філології, психології та іноземних мов |
Підрозділ: | Кафедра англійської філології |
ORCID: | https://orcid.org/0000-0002-5601-9574 |
Google scholar: | https://scholar.google.com.ua/citations?user=nO2r0-QAAAAJ&hl=uk |
Scopus: | немає |
Web of Science: | немає |
Корп.ел.пошта: | v.holovenko@donnu.edu.ua |
Профайл: | http://rang.donnu.edu.ua/?pg=kt&nu=349#search |
Праці
Знайдено документів: 9№п.п. | Автор | Назва публікації | Спів.автори | Видавництво | Назва журналу | Мова | Рік | Тип | Запитів на цитування | Файл |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||||
1 | Головенько Віта Віталіївна | Гендерні аспекти вербалізації модусів перцепції в англійськомовному YouTube дискурсі (на матеріалі відеооглядів українських страв та продуктів харчування) | Залужна, О. О., Головенько, В. В. | Strasbourg | Tendances scientifiques de la recherche fondamentale et appliquée: collection de papiers scientifiques «ΛΌГOΣ» avec des matériaux de la conférence scientifique et pratique internationale (Vol. 3), 30 octobre, 2020 | українська | 2020 | стаття | 118 | |
Мета роботи полягає у визначенні особливостей вживання мовних одиниць на позначення сенсорних відчуттів у межах жіночого та чоловічого мовлення задля виявлення типових рис комунікативної поведінки жінок та чоловіків на матеріалі розмовного дискурсу англійськомовного відеоблогу. Матеріалом дослідження слугують одиниці сенсорної лексики, дібрані методом суцільної вибірки з відеооглядів українських страв та продуктів харчування англійськомовними відеоблогерами США, Великобританії та Канади, розміщених на YouTube каналах. | ||||||||||
| ||||||||||
2 | Головенько Віта Віталіївна | Особливості вживання оказіоналізмів в оглядах українських страва та продуктів харчування (на матеріалі YouTube відео англійськомовних блогерів) | Головенько В.В., Залужна О.О. | Вінниця | Вісник студентського наукового товариства ДонНУ імені Василя Стуса | українська | 2020 | стаття | 130 | |
Стаття присвячена аналізу особливостей генези та функціонування оказіоналізмів у межах розмовного Інтернет-дискурсу. Дослідження здійснюється на матеріалі відеооглядів англійськомовних блогерів, розміщених на платформі YouTube, що дозволяє розглянути особливості вживання оказіоналізмів у процесі усного непідготовленого мовлення, які вживаються задля точного відтворення перцептивної інформації, отриманої відеоблогерами під час дегустації українських страв та продуктів харчування | ||||||||||
| ||||||||||
3 | Головенько Віта Віталіївна | Семантичні особливості оцінної сенсорної лексики в оглядах українських страв та продуктів харчування (на матеріалі YouTube відео англомовних блогерів) | Головенько В.В., Залужна О.О. | Вінниця | Вісник студентського наукового товариства ДонНУ імені Василя Стуса | українська | 2019 | стаття | 141 | |
Стаття присвячена аналізу семантичних особливостей сенсорної лексики англійської мови із семою оцінки. Дослідження здійснюється на матеріалі відео англомовних блогерів, розміщених на платформі YouTube, що дозволяє розглянути особливості вживання сенсорної лексики в розмовному дискурсі з урахуванням суб’єктивного оцінного ставлення до характеристики українських страв та продуктів харчування | ||||||||||
| ||||||||||
4 | Головенько Віта Віталіївна | Особливості генези та функціонування синестетичної метафори в оглядах українських страв та продуктів харчування (на матеріалі YouTube відео англійськомовних блогерів) | Залужна О. О., Головенько В. В. | немає | Типологія мовних значень у діахронічному та зіставному аспектах Вип. 38 | українська | 2019 | стаття | 126 | |
Стаття присвячена аналізу особливостей творення та функціонування синестетичної метафори в рамках англійськомовного розмовного інтернет-дискурсу. Синестетична метафора розглядається як результат синестезії, що на перцептивному рівні впливає на інвентар залучуваних мовцями мовних засобів. Об’єктом даного дослідження виступає синестетична метафора, яка реалізуються в англійськомовному інтернет-дискурсі, предметом є особливості генези синестетичної метафори та її функціонування | ||||||||||
| ||||||||||
5 | Головенько Віта Віталіївна | Густативні прикметники з «прозорим» еталоном | Головенько В. В. | Кам’янець-Подільський | Англійська мова у міждисциплінарному контексті безперервної освіти | українська | 2019 | стаття | 190 | |
The article is dedicated to the study of lexico-semantic features of gustatory adjectives (GA) with the «transparent» prototype in English. The types of wordformation and structure of GA are also investigated. In addition, GA are discussed in terms of the thematic groups they constitute | ||||||||||
| ||||||||||
6 | Головенько Віта Віталіївна | Густативна лексика та її місце в лексичній системі англійської мови | Головенько В. В. | Вінниця | Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур (м. Вінниця, 11–12 квіт. 2019 р. | українська | 2019 | тези | 136 | |
Мета роботи полягає у виявленні лексико-семантичних особливостей ГЛ в англійській мові шляхом аналізу лексем на позначення смаку. Матеріалом дослідження слугують 154 лексеми на позначення смаку, отримані методом суцільної вибірки з лексикографічних джерел англійської мови | ||||||||||
| ||||||||||
7 | Головенько Віта Віталіївна | Візуальний модус перцепції в оглядах українських страва та продуктів харчування (на матеріалі YouTube відео англійськомовних блогерів) | Головенько В. В. | Вінниця | Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур : матеріали Міжвуз. наук. студ. конф. (м. Вінниця, 12–13 квіт. 2020 р.) | українська | 2020 | стаття | 129 | |
Мета роботи полягає у проведенні аналізу зорових сенсоризмів в англійській мові на матеріалі розмовного дискурсу відеоблогу та виявленні особливостей їхньої семантики, функціонування й мотивації. Матеріалом дослідження слугують 89 од./191 слововж. на позначення зорових відчуттів, дібраних методом суцільної вибірки з відеооглядів українських страв та продуктів харчування англійськомовними блогерами США, Великобританії та Канади (загальна тривалість відео 7 год. 47 хв. 33 с.), розміщених на відповідних YouTube каналах | ||||||||||
| ||||||||||
8 | Головенько Віта Віталіївна | Гендерні аспекти синестетичної метафори в межах англійськомовного YouTube дискурсу | Головенько В. В. | Кам’янець-Подільський | Англійська мова у міждисциплінарному контексті безперервної освіти | українська | 2021 | стаття | 95 | |
The article is devoted to the study of synaesthetic metaphor gender peculiarities within the conversational English-speaking YouTube discourse. The analysis conducted within 47 samples (99 uses in speech) of the synaesthenic metaphor implies the absence of typically masculine or feminine features in the framework of metaphorical perceptual information transmission | ||||||||||
| ||||||||||
9 | Головенько Віта Віталіївна | Гендерні аспекти вербалізації полімодальності перцептивного процесу в англійськомовному YouTube-дискурсі | Головенько В. В. | Вінниця | Зіставне вивчення германських, романських і слов’янських мов і літератур : матеріали Міжвуз. наук. студ. конф. (м. Вінниця, 12–13 квіт. 2021 р.) | українська | 2021 | стаття | 183 | |
Мета роботи полягає у визначенні особливостей мовного вираження полімодальності ПП у межах жіночого та чоловічого мовлення задля виявлення типових рис комунікативної поведінки жінок та чоловіків на матеріалі розмовного дискурсу англійськомовного відеоблогу. Матеріалом дослідження слугують 47 од./99 слововж. СМ, дібраних методом суцільної вибірки з відеооглядів українських страв та продуктів харчування англійськомовними блогерами США, Великобританії та Канади (загальна тривалість відео 11 год. 31 хв. 01 с.), розміщених на відповідних YouTube каналах | ||||||||||
|