Всього науковців
344
Всього праць
6024
Завантажень
5
Зап. на цитування
1383725
Якщо обрати позначку "профайли", то по обраному підрозділу буде відображено усіх фахівців
Якщо у "Напрямок" обрати розділ, то буде відображено усі праці відповідно розділу
Якщо у "Напрямок" обрати спеціальність, то буде відображено фахівців спеціальності
344
Всього праць
6024
Завантажень
5
Зап. на цитування
1383725
Якщо обрати позначку "профайли", то по обраному підрозділу буде відображено усіх фахівців
Якщо у "Напрямок" обрати розділ, то буде відображено усі праці відповідно розділу
Якщо у "Напрямок" обрати спеціальність, то буде відображено фахівців спеціальності
Каталог праць
Результат пошуку
Буга Наталія Юріївна |
|
Науковий ступінь: Кандидат економічних наук Звання: Доцент Сфера діяльності: маркетинг інновацій, державний маркетинг, екологічний маркетинг |
|
Факультет: | Економічний факультет |
Підрозділ: | Кафедра маркетингу та бізнес-аналітики |
ORCID: | https://orcid.org/0000-0002-7378-9036 |
Google scholar: | https://scholar.google.com.ua/citations?user=8FQvB9kAAAAJ&hl=ru |
Scopus: | немає |
Web of Science: | http://www.researcherid.com/rid/C-4532-2018 |
Корп.ел.пошта: | n.buha@donnu.edu.ua |
Профайл: | http://rang.donnu.edu.ua/?pg=kt&nu=238#search |
Праці
Знайдено документів: 24№п.п. | Автор | Назва публікації | Спів.автори | Видавництво | Назва журналу | Мова | Рік | Тип | Запитів на цитування | Файл |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ||||||||||
1 | Буга Наталія Юріївна | Поведінка споживачів | Замкова Н.Л., Поліщук І.І., Буга Н.Ю., Соколюк К.Ю. | Вінниця | немає | українська | 2018 | навч. посіб. | 297 | |
немає | ||||||||||
| ||||||||||
2 | Буга Наталія Юріївна | Перспективи розвитку органічного виробництва в Україні | Буга Н.Ю., Яненкова І.Г. | немає | Актуальні проблеми економіки | українська | 2015 | стаття | 306 | |
У статті досліджено поточний стан органічного виробництва та визначено перспективи його розвитку в сучасних умовах в Україні. Обґрунтовано результати експертного оцінювання ставлення споживачів до органічної продукції. Виявлено проблеми та причини незадовільного рівня розвитку органічного виробництва. Визначено особливості органік-орієнтованої моделі розвитку аграрного сектора економіки | ||||||||||
| ||||||||||
3 | Буга Наталія Юріївна | Marketing means to enhance the competitiveness of enterprises of light industry | Коновал В.В., Буга Н.Ю., Бралатан В.Р. | немає | Економіка та суспільство | англійська | 2017 | стаття | 252 | |
In the article the questions of increase of competitiveness of light industry enterprises marketing means, the algorithm of client-oriented sales policy, and the benefits and shortcomings of using crowdsourcing in enterprises of light industry in Vinnytsia region | ||||||||||
| ||||||||||
4 | Буга Наталія Юріївна | Формування маркетингового механізму розвитку підприємства | Буга Н.Ю., Ковінько О.М., Шамалюк Д. | немає | Глобальні та національні проблеми економіки | українська | 2017 | стаття | 268 | |
У статті визначено завдання, що вирішуються за допомогою маркетингового механізму активізації бізнес-діяльності підприємства. Обґрунтовано передумови та складники формування маркетингового механізму розвитку підприємства. Розроблено етапи формування маркетингового механізму розвитку підприємства. За результатами дослідження зроблено висновки щодо впливу виду діяльності підприємства на процес формування маркетингового механізму розвитку вітчизняних підприємств | ||||||||||
| ||||||||||
5 | Буга Наталія Юріївна | Формування та підтримка іміджу підприємства | Дячук М.В., Буга Н.Ю. | немає | Науковий вісник Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського | українська | 2017 | стаття | 306 | |
У статті розглядається різноманітність тлумачення терміну «імідж», основні завдання та характеристики іміджу, роль позитивного іміджу для підприємства. Проаналізовано наукові праці, присвячені проблематиці іміджу. Доведено, що позитивний імідж підприємства є важливим чинником впливу на споживача при виборі продукції. Запропоновано основні заходи щодо формування іміджу на підприємстві | ||||||||||
| ||||||||||
6 | Буга Наталія Юріївна | Роль дистанційного навчання в розвитку вищої освіти | Баніт А.П.,Буга Н.Ю., | немає | Сучасні освітні технології дистанційного та електронного навчання: Матеріали всеукраїнського науково-методичного семінару з елементами вебінару | українська | 2017 | тези | 252 | no file |
немає | ||||||||||
| ||||||||||
7 | Буга Наталія Юріївна | A strategic approach to management of innovative marketing of regions | Буга Н.Ю., Шарко В.А | немає | Держава та регіони | англійська | 2018 | стаття | 267 | |
The article outlines the development of theoretical and methodological aspects of the application of a strategic approach to the marketing of innovation in the regions. Innovative marketing Management is presented in the form of a model that consists of the process of developing a marketing strategy for innovation, strategy implementing, and assessing the implementation of the strategy. The proposals for forming an innovative image and forming a brand of Vinnytsia region have been developed | ||||||||||
| ||||||||||
8 | Буга Наталія Юріївна | Управління лояльністю суспільства до інноваційних змін | Боєнко О.Ю., Буга Н.Ю | немає | Вісник Хмельницького національного університету | українська | 2018 | стаття | 290 | |
Ефективне впровадження інновацій в різних сферах потребує лояльного ставленн як ідеологів даного проекту, так і суспільства. Формування лояльності суспільства до інноваційних змін базується на довірі, підтримці до впроваджуваних заходів. Визначено, що управління лояльністю суспільства до інноваційних змін може здійснюватися із застосуванням маркетингових інструментів і передбачає формування обізнаності спільноти та розробку механізмів співпраці | ||||||||||
| ||||||||||
9 | Буга Наталія Юріївна | Аналіз конкурентоспроможності продукції підприємства | Статкевич К., Буга Н | немає | Науковий вісник Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського | українська | 2018 | стаття | 300 | |
У статті обґрунтовано необхідність оцінки конкурентоспроможності продукції підприємства. Удосконалено алгоритм оцінки конкурентоспроможності з використанням системного підходу. Проаналізовано позиції на українському ринку сокової продукції за допомогою BCG-аналізу. Проведено дослідження продуктів-аналогів експертним шляхом. Розглянуто вплив кількісних показників конкурентоспроможності на формування конкурентної стратегії підприємства з виробництва соків. Сформовано рекомендації та пропозиції для досліджуваного підприємства | ||||||||||
| ||||||||||
10 | Буга Наталія Юріївна | Роль ресусозбереження у забезпеченні сталого розвитку підприємства | Тарановська Ю.М., Буга Н.Ю. | немає | Приазовський економічний вісник | українська | 2018 | стаття | 245 | |
У статті розглядається проблема, пов’язана зі сталим розвитком підприємств, із забезпеченням програми ресурсозбереження в умовах модернізації виробничо-господарської діяльності. Актуальність організації ресурсозбереження зумовлена необхідністю економії та раціонального використання усіх видів ресурсів. Ця проблема вимагає рішення для належної організації процесів сталого розвитку підприємства | ||||||||||
| ||||||||||
11 | Буга Наталія Юріївна | Інноваційна діяльність у кондитерській галузі | Шаповал А.С., Буга Н.Ю. | немає | Приазовський економічний вісник | українська | 2018 | стаття | 269 | |
У статті проаналізовано та виявлено тенденції у становленні та розвитку інноваційної діяльності на промислових підприємствах. Визначено необхідність розроблення нових товарів у кондитерській галузі та наведено приклади інновацій в європейських країнах. Запропоновано новий вид товару для українського ринку кондитерської продукції | ||||||||||
| ||||||||||
12 | Буга Наталія Юріївна | SFA-системи як інструмент підвищення ефективності продажів | Крупчатнікова Т.С., Буга Н.Ю. | немає | Економіка та суспільство | українська | 2018 | стаття | 304 | |
У статті описано один із сучасних інструментів підвищення ефективності та продуктивності працівників відділу продажів, а саме SFA-системи. Визначено сутність SFA-систем, їх основні функції та принципи роботи. Застосування цих технологій дає змогу ефективно управляти бізнесом, об’єднати маркетинг з організаційними та технічними засобами, що дає можливість збільшити лояльність клієнтів та прибуток підприємства. Проаналізовано сучасний світовий ринок SFA-технологій, тенденції його розвитку, а також визначено основні постачальники систем автоматизації продажів | ||||||||||
| ||||||||||
13 | Буга Наталія Юріївна | Управління маркетингом інновацій регіонів | Буга Н.Ю. | немає | Збірники наукових праць професорсько-викладацького складу ДонНУ імені Василя Стуса | українська | 2019 | тези | 266 | |
немає | ||||||||||
| ||||||||||
14 | Буга Наталія Юріївна | Маркетингові стратегії у формуванні конкурентних переваг аграрного підприємства | Буга Н.Ю., Янчук С.В. | немає | Регіональна економіка та управління | українська | 2019 | стаття | 276 | |
Запропоновано модель формування маркетингової стратегії в розрізі системи конкурентних переваг підприємства. Модель базується на визначенні особливостей процесу стратегічного планування діяльності аграрного підприємства на ринку. При формуванні конкурентних переваг аграрне підприємство має використовувати маркетинговий потенціал враховуючи сучасні українські реалії та адаптувати виробничий потенціал до умов ділового середовища | ||||||||||
| ||||||||||
15 | Буга Наталія Юріївна | Формування органік-бренду регіону | Буга Н.Ю., Тичинська А.І. | немає | Приазовський економічний вісник | українська | 2019 | стаття | 292 | |
У статті висвітлено роль органічного виробництва у розвитку сільських територій. Доведено, що формування органік-бренду регіону створить для нього конкурентні переваги. Запропоновано організаційно-економічний механізм формування органік-бренду регіону, який можна визначити як систему процесів, методів та прийомів соціально-економічного характеру, спрямовану на створення та розвиток бренду регіону, що асоціюватиметься з виробництвом високоякісної, натуральної, безпечної продукції, сертифікованої за європейськими стандартами. Реалізація механізму формування органік-бренду передбачає формування логотипу та супроводжуючих матеріалів для ідентифікації бренду, розроблення комунікаційних заходів для взаємодії з контактною аудиторією з метою підвищення лояльності всіх учасників ринку органічної продукції | ||||||||||
| ||||||||||
16 | Буга Наталія Юріївна | Маркетингове управління науковою діяльністю закладів вищої освіти | Буга Н.Ю. Янчук Т.В. | немає | Наука, освіта, суспільство: реалії, виклики, перспективи: зб. матеріалів конференції | українська | 2019 | стаття | 227 | |
Доведено доцільність застосування маркетингового управління науковою діяльністю закладів вищої освіти, що передбачає використання специфічного інструментарію «маркетинг-мікс» | ||||||||||
| ||||||||||
17 | Буга Наталія Юріївна | Маркетингові аспекти підвищення конкурентоспроможності підприємства | Шаповал А.С., Буга Н.Ю. | немає | Інфраструктура ринку | англійська | 2020 | стаття | 282 | |
Особливої гостроти проблема забезпечення конкурентоспроможності набуває для підприємств харчової промисловості. Через високі вимоги до якості продукції цієї галузі, неякісний менеджмент, низьку активність й ефективність інноваційної діяльності, недосконалість бізнес-процесів та інші причини велика кількість харчових підприємств виявились не готовими до адекватної активної поведінки на ринку. Конкурентоспроможність підприємства є невід’ємною частиною його функціонування та досягнення ним бажаної позиції на міжнародному ринку | ||||||||||
| ||||||||||
18 | Буга Наталія Юріївна | Маркетингові комунікації підприємств ІТ-сфери | Буга Н.Ю., Янчук Т.В., Тарановська Ю.М. | немає | Економічний простір, № 162 | українська | 2020 | стаття | 158 | |
У статті досліджено використання маркетингових комунікацій для просування ІТ-послуг. Визначено відмінності між традиційним комплексом та інтернет-комунікаціями. Деталізовано види та розкрито сутність інтернет-комунікацій. На основі експертної оцінки оцінено ефективність застосування інтернет-комунікацій на прикладі хостингової компанії. Доведено, що під час вибору виду маркетингових інтернет-комунікацій потрібно враховувати сегменти цільової аудиторії | ||||||||||
| ||||||||||
19 | Буга Наталія Юріївна | Маркетингове забезпечення діяльності хостингової компанії | Буга Н.Ю., Янчук Т.В., Філіпішин І.В. | немає | Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, № 4 | українська | 2020 | стаття | 128 | |
У статті розглянуто маркетингове забезпечення діяльності хостингової компанії. Формування маркетингового забезпечення – це складний процес, що починається з маркетингового дослідження ринку, підприємства та завершується розробленням планів щодо розвитку підприємства на основі виробництва конкурентоспроможних товарів та послуг. Під час формування маркетингового забезпечення необхідно оптимізувати використання маркетингових ресурсів | ||||||||||
| ||||||||||
20 | Буга Наталія Юріївна | Дослідження ринку інтернет-послуг Вінницького регіону | Буга Н.Ю., Янчук Т.В. | немає | Економічний простір, № 169 | українська | 2021 | стаття | 126 | |
У статті висвітлено результати дослідження ринку Інтернет-послуг Вінницького регіону. Визначено та проаналізовано основних учасників ринку, що надають Інтернет-послуги, – Інтернет-провайдерів. Ключовими чинниками успіху визначено: вартість підключення; співвідношення «ціна/швидкість»; асортимент тарифних планів; наявність «зовнішньої» служби продажів; наявність рекламного супроводу; наявність ексклюзивних технологій підключення; фінансова стійкість підприємства. Опитування користувачів Інтернет-послуг Вінниці дало змогу сформувати портрет цільової аудиторії | ||||||||||
| ||||||||||
21 | Буга Наталія Юріївна | Використання інтернет-реклами для просування продукції на авторинку | Буга Н.Ю., Тичинська А.І., Фаринюк Н.В. | немає | Приазовський економічний вісни, вип. № 6(29) | українська | 2021 | стаття | 131 | |
У статті розкрито та проаналізовано інструменти маркетингових інтернет-технологій, їх вплив на поведінку споживача, запропоновано найефективніші канали просування продукції компанії в інтернет-середовищі, розроблено рекламні оголошення для пошукової реклами, проведено аналіз статистичних даних. Досліджено методи та інструменти просування продукції в мережі Інтернет. Обґрунтовано важливість зосередження бізнес-цілей в онлайн-середовищі. Визначено методичні підходи до інтернет-реклами для просування продукції | ||||||||||
| ||||||||||
22 | Буга Наталія Юріївна | Перспективи використання інноваційних технологій в маркетинговій діяльності підприємства | Буга Н.Ю., Пелехацький Д.О. | немає | Економіка та суспільство, вип. № 42 | українська | 2022 | стаття | 122 | |
У роботі описано інноваційні технології, які є адаптивними для використання в маркетинговій діяльності, направлені на покращення взаємодії з споживачами ринку товарів та послуг, визначено перспективи та умови їх використання в кризових умовах з урахуванням факторів динамічності, глобалізації та лібералізації конкурентних ринків. Досліджено сфери застосування технологій розширеної реальності (XR) та штучного інтелекту (AI) з метою формування позитивного досвіду споживача, також можливість використання даних технології для вдосконалення поточних бізнес-процесів компанії в тому числі аналітичних | ||||||||||
| ||||||||||
23 | Буга Наталія Юріївна | Роль інтернет технологій у рекламній діяльності підприємства. | Буга Н.Ю., Ткачук С.О. | немає | Приазовський економічний вісни, вип. № 3(32) | українська | 2022 | стаття | 128 | |
У статті розглянуто особливості застосування Інтернет технологій як інноваційного підходу в рекламній діяльності підприємства. Визначено основні тенденції їх застосування. Проаналізовано вплив інформаційних технологій на підприємницьку діяльність. Охарактеризовано основні інноваційні підходи до використання Інтернет-технологій. Подано інструменти інтегрованих маркетингових Інтернет-комунікацій. Виділено основні переваги використання цифрових технологій | ||||||||||
| ||||||||||
24 | Буга Наталія Юріївна | Застосування інформаційних технологій у професійній підготовці фахівців з маркетингу | Янчук Т.В., Буга Н.Ю., Крупчатнікова Т.С | немає | Молодий вчений, № 12(88) | українська | 2020 | стаття | 104 | |
Впровадження сучасних методів навчання є важливим напрямком вдосконалення підготовки студентів у сучасному навчальному закладі. У роботі розглянуто необхідність застосування сучасних інформаційних технологій у процесі професійної підготовки майбутніх фахівців з маркетингу. Розглянуто види засобів навчання які функціонують на основі ІТ. Визначено основні етапи, умови та шляхи формування інформаційно-технологічної компетенції майбутніх фахівців. Визначені унікальні можливості та переваги використання інформаційних технологій у навчальному процесі, що дозволяють підвищити якість підготовки студентів та рівень професійної діяльності | ||||||||||
|